Nieuwsberichten

Gratis e-bikecursus 21 april 2018

meer

50-plussers Rijvaardigheidsritten

Op donderdag 12 april worden weer rijvaardigheidsritten gehouden voor 50-plussers. Gemeente Alphen a/d Rijn organiseert in samenwerking met Rijschool Rijnland, Tuijn Optiek en Hoorstudio Strating al ruim 25 jaar deze rijvaardigheidsritten. Aanmelden kan via telefoon bij mevr. van Dam 06 2658 6441 en via e-mail adres BROEMalphen@outlook.com. De kosten zijn € 15.

meer

VVN Opfriscursus Verkeersregels in Hazerswoude Rijndijk

Tijd om uw verkeerskennis bij te spijkeren! “We willen bereiken dat het over tien jaar heel vanzelfsprekend is dat je elke paar jaar even test hoe je kennis van de verkeersregels ervoor staat” vindt Liesbeth Spies, naast burgemeester van Alphen aan den Rijn ook voorzitter van Veilig Verkeer Nederland.

Kom donderdag 22 maart a.s. naar de gratis opfriscursus in Pleyn ’68, Hazerswoude-Rijndijk.
Aanvang: 20.00 uur. De cursus duurt tot 22.00 uur.
Presentatie: M. Fluit, Verkeersadviseur.

Tijdens de cursus kunt u aan de hand van een aantal verkeerssituaties uw kennis van de verkeersregels testen. Naast verkeersregels en verkeerstekens wordt ook aandacht besteed aan de inschatting van risico’s in het verkeer. Ook bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen over specifieke situaties in de gemeente. Cursisten die zich inschrijven kunnen desgewenst vooraf probleemsituaties in hun (woon)omgeving opgeven.

Meer informatie is te vinden op www.vvn.nl/opfriscursus en www.alphen-aan-den-rijn.vvn.nl.

Meld u zich wel van tevoren aan met een e-mail aan jos.ploum@gmail.com of telefonisch 06–57563343 (Jos Ploum) of 06–24902901 (Onno Kelterman). Reageer snel: het aantal plaatsen is beperkt!

Dit college is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp en wordt u aangeboden door Veilig Verkeer Nederland, Gemeente Alphen aan den Rijn, Wijkcomité Groenendijk en Stichting Actief Rijnwoude.

meer

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

STOPT MET BELLEN EN APPEN TIJDENS HET RIJDEN.

"Verzekeraars zien het aantal ongelukken stijgen en ook hoeveel schade zij moeten uitkeren vanwege gebruik van de mobiel in de auto. Zij bereiden achter de schermen hun eigen maatregelen voor.


U kunt erop rekenen dat polisvoorwaarden over enige tijd expliciete clausules zullen bevatten die het gebruik van de mobiele telefoon bestempelen als reden om uitkering van schade te weigeren en reden tot beëindiging van de verzekering.


Er zijn ook al verzekeringen die in plaats van slecht gedrag bestraffen, juist goed gedrag belonen: in ruil voor het gebruiken van een app die uw rijgedrag registreert en analyseert, krijgt u korting op uw premie.


Met een stok en een wortel, maar vooral met bewustzijn, proberen dus zowel de overheid als brancheorganisaties als verzekeraars (en Apple!) om te zorgen dat iedereen stopt met bellen en appen tijdens het rijden."

"Verzekeraars zien het aantal ongelukken stijgen en ook hoeveel schade zij moeten uitkeren vanwege gebruik van de mobiel in de auto. Zij bereiden achter de schermen hun eigen maatregelen voor.

Voor meer informatie zie: https://www.lancyr.nl/2017/11/iphone-update-bevordert-veilig-rijden/

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Fietsverlichtingsactie bij Scala College

Vanochtend is er een fietsverlichtingsactie geweest bij het Scala college aan de Kees Mustersstraat in Alphen a/d Rijn. De tieners die goede verlichting hadden kregen een presentje en de overigen een gratis reparatie. Binnenkort gaat de politie controleren en dan kost het meer dan €50!

meer

Fietsverlichtingsactie een succes!

Samen met de Fietsersbond hebben wij afgelopen zaterdag 28 oktober een fietsverlichtingsactie gehouden. Dat was een groot succes. Meer dan 80 fietsers gingen met een gerepareerde verlichting naar huis en kunnen weer veilig deelnemen aan het verkeer nu het weer vroeg donker wordt.

meer

Opfriscursus Verkeersregels voor chauffeurs Tom Mobiel en Tom Bus

Gisteravond verzorgde VVN afdeling Alphen a/d Rijn een opfriscursus voor de chauffeurs van de Tom Mobiel en Tom bus in Wijkcentrum De Oude Wereld in Kerk en Zanen.

meer

Nieuwsbrief VVN Afdeling Alphen a/d Rijn

Hierbij de Nieuwsbrief van VVN afdeling Alphen a/d Rijn van najaar 2017.

meer