Nieuwsberichten

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

STOPT MET BELLEN EN APPEN TIJDENS HET RIJDEN.

"Verzekeraars zien het aantal ongelukken stijgen en ook hoeveel schade zij moeten uitkeren vanwege gebruik van de mobiel in de auto. Zij bereiden achter de schermen hun eigen maatregelen voor.


U kunt erop rekenen dat polisvoorwaarden over enige tijd expliciete clausules zullen bevatten die het gebruik van de mobiele telefoon bestempelen als reden om uitkering van schade te weigeren en reden tot beëindiging van de verzekering.


Er zijn ook al verzekeringen die in plaats van slecht gedrag bestraffen, juist goed gedrag belonen: in ruil voor het gebruiken van een app die uw rijgedrag registreert en analyseert, krijgt u korting op uw premie.


Met een stok en een wortel, maar vooral met bewustzijn, proberen dus zowel de overheid als brancheorganisaties als verzekeraars (en Apple!) om te zorgen dat iedereen stopt met bellen en appen tijdens het rijden."

"Verzekeraars zien het aantal ongelukken stijgen en ook hoeveel schade zij moeten uitkeren vanwege gebruik van de mobiel in de auto. Zij bereiden achter de schermen hun eigen maatregelen voor.

Voor meer informatie zie: https://www.lancyr.nl/2017/11/iphone-update-bevordert-veilig-rijden/

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Fietsverlichtingsactie bij Scala College

Vanochtend is er een fietsverlichtingsactie geweest bij het Scala college aan de Kees Mustersstraat in Alphen a/d Rijn. De tieners die goede verlichting hadden kregen een presentje en de overigen een gratis reparatie. Binnenkort gaat de politie controleren en dan kost het meer dan €50!

meer

Fietsverlichtingsactie een succes!

Samen met de Fietsersbond hebben wij afgelopen zaterdag 28 oktober een fietsverlichtingsactie gehouden. Dat was een groot succes. Meer dan 80 fietsers gingen met een gerepareerde verlichting naar huis en kunnen weer veilig deelnemen aan het verkeer nu het weer vroeg donker wordt.

meer

Opfriscursus Verkeersregels voor chauffeurs Tom Mobiel en Tom Bus

Gisteravond verzorgde VVN afdeling Alphen a/d Rijn een opfriscursus voor de chauffeurs van de Tom Mobiel en Tom bus in Wijkcentrum De Oude Wereld in Kerk en Zanen.

meer

Nieuwsbrief VVN Afdeling Alphen a/d Rijn

Hierbij de Nieuwsbrief van VVN afdeling Alphen a/d Rijn van najaar 2017.

meer

Input voor de verkiezingsprogramma's

Hierbij de brief die wij aan alle partijen verstuurd hebben met het verzoek om verkeersveiligheid prominent op te nemen in hun verkiezingsprograama's voor de gemeenteraadsverkiezingen van begin 2018.

Trefwoorden

Verkiezingen

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer